Home

Регионални вести

„Стоп Русино“ од денес не дозволува пристап до депонијата ни за отпадот од Гостивар

Иницијативата „Стоп Русино“ од денес нема да дозволува ниту отпадот од Гостивар да се носи на депонијата. Откако го пропуштија

Конечно премиера на „Малечка“ на Ана Андонова во Тетово

Креативно, уникатно, автентично – и новото парче филмска магија на Ана Андонова синоќа ја доживеа својата премиера во Тетово. Младата

Шанса за нов живот: Тинејџери од Гостивар запоставени од родителите згрижени во мал групен дом

Тинејџери од Гостивар, кои растеле во нефункционално семејство, без доволно грижа од родителите добија шанса за нов живот. Со ангажман

Гостивар се вклучува во Европската недела на мобилност

Гостивар се приклучува кон одбележувањето на Европската недела на мобилност, чија цел е да се подигне свеста на граѓаните во

Поранешните вработени во фабриката Тетекс Јарн Лимитед се уште не ги добиле заостанатите плати

На денешната средба со раководството им било кажано дека претпријатието нема средства.  Неуспешна беше и денешната средба на поранешните вработени

Во недела ќе се одржи Хорскиот фестивал Техо

Ќе настапат 5 хора од земјава, додека гостувањето на странските хорови ќе биде преку видео проекција. 29-тото издание на Хорскиот

РЕГИОНАЛНИ ВЕСТИ

 

„Стоп Русино“ од денес не дозволува пристап до депонијата ни за отпадот од Гостивар

Иницијативата „Стоп Русино“ од денес нема да дозволува ниту отпадот од Гостивар да се носи на депонијата. Откако го пропуштија

 

Конечно премиера на „Малечка“ на Ана Андонова во Тетово

Креативно, уникатно, автентично – и новото парче филмска магија на Ана Андонова синоќа ја доживеа својата премиера во Тетово. Младата

 

Шанса за нов живот: Тинејџери од Гостивар запоставени од родителите згрижени во мал групен дом

Тинејџери од Гостивар, кои растеле во нефункционално семејство, без доволно грижа од родителите добија шанса за нов живот. Со ангажман

 

Гостивар се вклучува во Европската недела на мобилност

Гостивар се приклучува кон одбележувањето на Европската недела на мобилност, чија цел е да се подигне свеста на граѓаните во

error: Content is protected !!