Акција за донирање електронски уреди за ученици во Гостивар


Deprecated: WP_Query was called with an argument that is deprecated since version 3.1.0! caller_get_posts is deprecated. Use ignore_sticky_posts instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 5061

Notice: Undefined variable: arkrp in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 435

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4777

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4777

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4777

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4777

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4777

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Во Гостивар од денес започна акција за донирање на електронски уреди за ученици од социјално ранливи семејства. Целта е и на овие деца да им се обезбедат услови за следење на онлајн настава. Акцијата ја спроведува Асоцијацијата на младински организации во соработка со локалната самоуправа.

Нивната анализа покажала дека околу 800 ученици на гостиварското подрачје не можат да се вклучат во наставата преку интернет.

„Овој непријател коронавирус, со кој се бори целиот свет успеа да допре до секоја област, па и до образованието. Многу ученици започнаа со онлајн настава, но децата од социјално загризените семејства немаат услови за тоа и тие со недели не можат да се вклучат во образованиот процес. Затоа апелираме до сите граѓани, иселеници, компании: ако во вашите домови, на вашите полици имате смарт телефон, лап топ, таблет кои не ги користите, донирајте ги и станете дел од сонот за образование на младите луѓе“, рече Влора Демири од Асоцијација на младински организации.

Акцијата ќе трае до четврток, а денес веќе почнаа да пристигнуваат првите донации. Организаторите се надеваат дека на овој начин ќе успеат да израдуваат што поголем број на ученици.

Материалы по теме:

Во болницата во Гостивар само преку еден влез, пациентите задолжително со маски и ракавици
Општата болница „Д-р Ферид Мурад“ во Гостивар ги зајакна мерките за превенција од ширење на коронавирусот. На влезот на болницата се врши задолжително мерење ...
Кризен штаб Гостивар: Состојбата со корона стана сериозна
Трендот на зголемување на бројката на заразени со коронавирус на гостиварското подрачје кој почна минатата недела, на денешниот состанок на Меѓуопштинскиот Кризен штаб се ...
Координативен состанок во Гостивар пред стартот на новата учебна година
Новата учебна година стартува утре. На гостиварска територија согласност за настава со физичко присуство добиле само неколку училишта во селата, додека во останатите наставата ...
Општина Гостивар апелира институциите да доаѓаат на состаноците на Кризниот штаб
Многу празни столчиња во салата на Општина Гостивар, кадешто се одржува состанок на Кризниот штаб за состојбата со коронавирусот. Иако токму овој период, Гостивар ...
Топлата зима без снег ќе ги намали приносите на пченица
Невообичаено топлата зима без снег ќе удри по грбот на земјоделците. Агрономите велат дека ваквите услови негативно се одразуваат врз есенските посеви и ќе ...