Акција за донирање ранци и училишен прибор во Гостивар


Deprecated: WP_Query was called with an argument that is deprecated since version 3.1.0! caller_get_posts is deprecated. Use ignore_sticky_posts instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 5062

Notice: Undefined variable: arkrp in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 435

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

„Со срце дарувај, ученик израдувај“, под ова мото и годинава гостиварската локална самоуправа организира акција за донирање училишни ранци и прибор за ученици од социјално ранливи семејства.

Подготовките за на училиште се удар врз секој семеен буџет, но особено за родителите коишто се невработени и живеат од социјална помош. Токму затоа, се ипраќа апел сите граѓани и компании кои имаат можност да се вклучат, и да донираат. Годинава поради пандемијата учебната година ќе започне подоцна и во поинакви услови, сепак на децата им се неопходни основните работи за совладување на наставниот материјал.

„Знаеме дека поради пандемијата владее криза и не им е лесно ниту на компаниите, ни на граѓаните. Сепак, оние кои имаат можност ги повикуваме да се вклучат и заедно да помогнеме на семејствата во социјален ризик. Гостиварчани се хумани луѓе и знаеме дека тоа ќе се потврди и овојпат и дека акцијата ќе биде успешна“, рече Аслијан Снопче, раководител на Сектор за образование во Општина Гостивар.

Минатата учебна година во Гостивар беа спроведени повеќе акции во кои беа собрани над 300  електронски уреди за ученици, со цел да може да следат онлајн настава. Училиштата сега прибираат податоци уште колку деца останале без услови за настава преку интернет. Од општината очекуваат Министерството за образование да им обезбеди лап топи, компјутери и слично.

Во акцијата„Со срце дарувај, ученик израдувај“, лани беа обезбедени училишни ранци и прибор за околу 500 ученици од гостиварските училишта.

Материалы по теме:

Вакцинацијата на децата во Гостивар се спроведува редовно
Вакцините се една од најуспешните и најекономични здравствени мерки во светот, а имунизацијата е неопходна за да се спречат болести и да се ...
Обезбедена храна и облека за семејствата што живеат во шатори кај гостиварска патарина
Зрак надеж и светлина во црното секојдневие за трите ромски семејства, кои со мали дечиња живеат во субстандардни услови покрај гостиварската патарина. Хуманитарната  организацијата ...
Гинекологот Хатије Исмаили стана почесен граѓанин на Гостивар
Гинекологот Хатије Исмаили, добитник на државна награда за најдобар лекар во Словенија, беше прогласена за почесен граѓанин на Гостивар. Одлуката едногласно ја донесе  општинскиот ...
Критична е состојбата со коронавирус во Гостивар
Силниот есенски бран на коронавирусот не го одминува и регионот на Гостивар. Иако, состојбата на почетокот од есента беше стабилна, периодов секојдневно се бележат ...
Гужва на гостиварскиот пазар и покрај препораките да се избегнуваат собирања
Глетката од денешниот пазарен ден на градскиот пазар во Гостивар скоро и да не се разликуваше од вообичаената во вторниците. Генерално истата слика, тезги ...