„Архетипови и сенки“ – изложба на Даница Дана Крстеска во Тетово


Deprecated: WP_Query was called with an argument that is deprecated since version 3.1.0! caller_get_posts is deprecated. Use ignore_sticky_posts instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 5062

Notice: Undefined variable: arkrp in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 435

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Архетипови и сенки – вака е насловена колекцијата на уметнички слики кои Даница Дана Крстеска од Гостивар ги презентираше на Тетовци. Таа прв пат отвора изложба во Тетово, а сликите беа изложени во Уметничката галерија. Љубителите на уметноста имаа можност да погледнат 20 нејзини дела.

Ова е нејзина четврта изложба воопшто, а претставува ретроспектива на последните 2 години работа. Ни раскажа и која е тематиката на нејзините дела и од каде црпи инспирација.

Тетовци имаат вкус за уметност, вели Крстеска, па најавува изложба на овие дела и во родниот Гостивар. На сите им порачува колку што можат да посетуваат изложби и други настани кои ја промовираат уметноста, особено во овие неизвесни времиња.

Материалы по теме:

На забар според строг протокол – се работи со далеку понамален капацитет од вообичаено
И забните ординации беа повеќе од еден месец затворени заради епидемијата со коронавирусот. Сега, работат според строго утврдени протоколи и со намален обем на ...
Традицијата продолжува – избор на Велигденско јајце преку интернет
Традицијата продолжува - по стапките на телевизија „Кис“ која 24 години го организираше изборот на најубаво Велигденско јајце, и телевизија „Кис и Менада“ годинава, ...
За паушали на советниците во Тетово и Гостивар годишно се трошат по 104.000 евра
Вкупната годишна сума што ја добиваат членовите и претседателите на општинските совети во земјава надминува 215 милиони денари или нешто над 3,5 милиони евра. ...
Ден на културата во сообраќајот – колку во регионот е застапена сообраќајната култура
Потребно е повисоко ниво на култура во сообраќајот и почитување на сообраќајните прописи. Со ваква порака денес се одбележува 11 мај - денот на ...
Дарко Каевски во посета на Тетово
Директорот на Агнцијата за Млади и Спорт, Дарко Каевски, денеска беше во Тетово, каде изврши увид во изградбата на затворениот базен кој се гради ...