Богата културно-уметничка програма во Тетово по повод 5-ти мај – Денот на македонскиот јазик

Во петок со почеток од 19 часот во просториите на музејот на тетовски крај – поранешен дом на АРМ, со богата културно-уметничка програма ќе биде одбележан 5-ти мај – Денот на македонскиот јазик.