Бустер дозите да се повторуваат од 4 -5 месеца

Со порастот на новозаразени со ковид 19, лекарите апелираат ризичните групи и лицата над 50 годишна возраст да се заштитат, односно да примат бустер доза вакцина, однносно трета и четврта. Вакцината штити од компликации и од тешка клиничка слика.

Лекарите препорачуваат бустер дозите да се повторуваат од 4 -5 месеца. 

Инаку вакциналниот пункт во состав на Здравствениот дом Тетово е отворен секој работен ден.

Данијела Билбилоска