Велигден – празник над празниците

Празник над празниците – Христовото Воскресение е центарот на православната вера. Православните христијани го чествуваат овој за нив најголем празник, потсетувајќи се на радоста која ја носи веста за Христовото воскресение и победата над смртта. Отец Александар од тетовското архиерејско намесништво ја објаснува величината и значењето на празникот.

Празникот Велигден се празнува 3 дена.

Маја Пероска