Велика Сабота – предвесник на големиот празник

Велика Сабота е денот меѓу смртта и воскресението, меѓу Петок и Велигден, денот што ги спојува распнувањето и радоста.И за овој ден во црквата „Свети Кирил и Методиј“ во Тетово ќе се одржат свети божествени литургии, кои ќе го наговестат Христовото воскресение – Велигден.

На Велика Сабота ноќта – на полноќ, се објавива најрадосната вест – веста за Христовото воскресение.

Маја Пероска