Викендов во Тетово се одржа традиционалната манифестација Светосавска вечер


Notice: Undefined variable: args in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 371

Прославата на празникот Свети Сава, преку манифестацијата Светосавска вечер традиционално во Тетово, ја организираше Српската заедница во Македонија, Регионален одбор Тетово, КУД Свети Сава. Присутните уживаа во културно-забавна програма, а повеќемина истакнати членови и граѓани добија благодарници.

На манифестацијата присуствуваше и лидерот на Демократската партија на Србите во Македонија, кој воедно е и пратеник во македонското Собрание.

Светoсaвскaтa вечер вo пријaтнo рaспoлoжение, песни и oрa трaеше дo дoцните вечерни чaсoви.

Данијела Билбилоска