Во Боговиње веќе неколку дена нема евидентирано позитивен случај на коронавирус.


Notice: Undefined variable: args in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 371

Веќе неколку дена во Општина Боговиње нема заразен пациент со КОВИД 19. Од кризниот штаб и тамошните здравствени власти се оптимисти дека бројката на позитивни случаи на вирусот нема многу да расте, а бројот на оздравени ќе се зголемува.

Докторот заразен со КОВИД 19 од приватната амбулантата која е сега под клуч е во добра здравствена состојба, но и останатите пациенти имаат благи симптоми.

И градоначалникот на Општина Боговиње Албон Џеамили е оптимист и смета дека состојбата ќе се стабилизира, но економските последици ќе бидат несогледливи.

Инаку во оваа општина досега има регистрирано 26 лица заразени со КОВИД 19, од кои едно лица почина.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *