Во болницата во Гостивар само преку еден влез, пациентите задолжително со маски и ракавици


Deprecated: WP_Query was called with an argument that is deprecated since version 3.1.0! caller_get_posts is deprecated. Use ignore_sticky_posts instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 5062

Notice: Undefined variable: arkrp in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 435

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Општата болница „Д-р Ферид Мурад“ во Гостивар ги зајакна мерките за превенција од ширење на коронавирусот. На влезот на болницата се врши задолжително мерење на телесната температура и епидемиолошка анкета на сите што влегуваат внатре. Ова се однесува и на вработените во болницата и на пациентите. За спроведување е задолжен тим од медицинскиот персонал и лицата ангажирани за обезбедување на објектот.

Директорот Јакуп Јакупи нагласи дека сите пациенти коишто доаѓаат задолжително мора да носат заштитна опрема, ракавици и маски. „Оние пациенти кај кои ќе биде констатирана покачена температура или било какви симптоми и сомнежи на коронавирус ќе бидат препратени во инфективното одделение.“, изјави Јакупи.

Инаку, додека трае вонредната состојба, за целиот објект и сите одделенија на болницата отворен е само еден влез, преку Ургентниот центар. Останатите влезови се забранети.

Во Гостивар се очекува да биде отворен пункт за земање брисеви за коронатестирање, но за сега конкретни информации кога тоа ќе се случи и на која локација ќе биде поставен, не се познати.  Болничката управа уште еднаш апелираше до гостиварци да ги почитуваат препораките и мерките против корона, за што побрзо да се преброди кризата.

Материалы по теме:

ГАКУД „Браќа Ѓиноски“ прослави 70 години постоење
Градското аматерско културно уметничко друштво „Браќа Ѓиноски“ од Гостивар, годинава прославува седум децении јубилеј и мисија на негување и промоција на македонската традиција и ...
Вакцинацијата на децата во Гостивар се спроведува редовно
Вакцините се една од најуспешните и најекономични здравствени мерки во светот, а имунизацијата е неопходна за да се спречат болести и да се ...
По 80-тина лица дневно се пријавуваат за новата помош во Центарот за социјала во Гостивар
Новите мерки кои опфаќаат помош на необезбедени семејства во услови на криза поради коронавирусот, создаваат гужви во Центарот за социјална работа во Гостивар. Дневно ...
Доделени грантови за мали и средни бизниси
Мали и средни фирми од Гостивар добија грантови, како помош во справување со негативните ефекти што ги донесе коронакризата. Се работи за 15 локални ...
Празни улици за време на полицискиот час во Гостивар
Да беше ова глетка од вообичаено сончево априлско попладне, атмосферата низ Гостивар ќе беше сосема поинакви. На топлото време, градот ќе „вриеше“ од луѓе ...