Во Гостивар нема заразени со корона, 11 лица се во домашна изолација


Deprecated: WP_Query was called with an argument that is deprecated since version 3.1.0! caller_get_posts is deprecated. Use ignore_sticky_posts instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 5062

Notice: Undefined variable: arkrp in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 435

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Бројката на заболени од опасниот коронавирус во Македонија се искачи на седум. Здравствените екипи кои ги следат тековите на гостиварското подрачје, оценуваат  дека за сега состојбата е стабилна. Во Гостивар нема регистрирани случаи на заразени. Единаесет лица кои допатувале на 27 февруари од Италија се наоѓаат во домашна изолација и се под здравствен надзор. До сега, никој од нив не развил симптоми сомнителни на корона.

Во моментов нема заболен од коронавирус. Единаесет случаи се следат во домашна изолација. Тие до сега не покажале симптоми, а дадени им се препораки доколку им се појават покачена температура, кашлица, проблеми со дишење, да се јават за медицинска помош. Состојбата во моментов е стабилна, ние ги преземаме сите мерки коишто се потребни.“, изјави Јакуп Јакупи, директор на општата болница „Ферид Мурад“ во Гостивар.

Домашната изолација за 11-те лица трае до овој четврток (12 март), по што зависно од нивната состојба ќе се одреди дали се потребни натамошни мерки.

Надлежните секојдневно нагласуваат граѓаните да ги следат препораките и советите, со што ќе го намалат ризикот од ширење на вирусот.

Локалните инстутуции и организации во Гостивар ги откажуваат јавните настани. Во Центарот за култура нема да се одржуваат културни манифестации, додека траат препораките за неодржување на помасовни собири. Гостиварскиот Црвен Крст ги одложи обуките по Прва Помош за возачи за оваа и следната недела.

Материалы по теме:

Меморијалниот марш се заокружи на плоштадот во Гостивар
Споменот и болката по загубата ги обединија граѓаните на Гостивар. Вчера во чест на кобната несреќа кај селото Ласкарци се одржа Меморијален марш што ...
Донација булдожер за ЈП Комуналец Гостивар
Јавното претпријатие Комуналец од Гостивар го поднови возниот парк со ново специјализирано возило булдожер. Возилото е донација обезбедена преку проектот за намалување ризици од ...
Планинарите од Гостивар даруваа крв
Планинарскиот водич Исмет Шурбан од Гостивар до сега дарувал крв 25 пати. Тој беше еден од дваесетината планинари, кои се вклучија во крводарителната акција ...
Дивата сеча на шумите голем проблем во гостиварско
Шумите во регионот на Гостивар се наоѓаат на удар на бесправната сеча. Немилосрдно се опустошуваат големи површини шума, цвета „бизнисот“ со продажба на нелегално ...
Инвестиции во средношколскиот интернат во Гостивар
Во средношколскиот интернат во Гостивар, се реализираат зафати за подобрување на условите за престој на учениците, како и за работните обврски на кадарот. Собите добиваат ...