Во О.Гостивар гласаат 26, во О.Врапчиште 6 лица во домашен карантин


Deprecated: WP_Query was called with an argument that is deprecated since version 3.1.0! caller_get_posts is deprecated. Use ignore_sticky_posts instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 5062

Notice: Undefined variable: arkrp in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 435

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

На предвремените парламентарни избори во среда, во Општина Гостивар право на глас имаат 79.650 граѓани запишани во единствениот избирачки список. Гласањето ќе се спроведува на  121 избирачко место.

 Денес, според правилата, гласаа заболени од ковид и лица со решенија за изолација, кои се пријавиле да го остварат правото на глас до 8 јули. Во Гостивар вкупно се пријавиле 31, од кои 26 ги исполнувале условите и им е одобрено гласањето. Изборниот процес кај нив го спроведуваат посебни одбори составени од здравствени работници, под засилени мерки на заштита од коронавирус.

„Овие одбори ги формираше Државната изборна комисија, за разлика од другите кои ги формираме ние, како општинска комисија. Утрово се направи примопредавањето на материјалот кај посебните одбори и тие се на терен да го спроведат гласањето кај граѓаните во домашна изолација. Процедурата на гласање е иста, како и кај болните и немоќни кога гласаат во домашни услови, со тоа што поради коронавирусот се преземаат максимални мерки за заштита“, рече Мустафа Муслиу, претседател на ОИК Гостивар.

Утре, на вториот ден од гласањето правото на глас го остваруваат болни и немоќни, како и лица во домашен притвор. Од 213 поднесени барања, комисијата во Гостивар одобрила 184.

Во Општина Врапчиште денес гласаа 6 граѓани кои се во домашен карантин заради ковид, додека утре правото на глас ќе го користат 21 лице, како болни и немоќни.

Материалы по теме:

Дали граѓаните на Тетово ќе излезат на избори?
Владата на синоќешната седница донесе Уредба со законска сила изборите да се одржат на 15 јули - датум што како конечен во текот на ...
Во тетовско-гостиварскиот регион има околу 900 лица во задолжителна изолација
Со порастот на заболени со ковид, на полошкото подрачје се зголемува и бројката на граѓани кои мора да одат во задолжителна изолација поради директен ...
Во Маврово-Ростуше во изолација медицински персонал и вработени во ЈКП
Откако изминатите денови беа регистрирани првите два случаи на коронавирус во Општина Маврово и Ростуше, во домашна изолација се ставени 14 лица, кои имале ...
Истече домашната изолација за 11-те лица во Гостивар – немаат симптоми, не се ризик
Никој од единаесетте лица од Гостивар кои беа ставени во домашна изолација по доаѓање од Италија, не развил симптоми на коронавирус и тие се ...
Затворен угостителски објект во тетовско, сопственикот приведен
Затворен угостителски објект, сопственикот и двајца гости приведени, откриени странски државјанки. Ваков е епилогот од синоќешната акција што околу 22 часот и 30 минути ...