Во Тетово и на Водокрст се скока по светиот крст


Notice: Undefined variable: args in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 371

Црквата Св Богородица во тетовско горно мааоло и годинава за денешниот празник Водокрст, беше претесна за верниците.Освен утре на Водици,само во Тетово светиот крст се спушта и денеска, токму во оваа црква 36 годишниот Томислав Несторовски  беше најсреќен да го извлече крстот од студените води на црковниот базен.

Оваа традиција е стара повеќе од три децении, се сеќава Горан Хаџи Иљоски -Чајка, кој е токму  првиот што скокнал и го извлекол светиот крст .

Бројните верници велат дека ова се најубавите празници.Посакаа мир, здравје, среќа за сите.

Утрешната централна прослава за Водици ќе биде во Соборниот храм Св. Кирил и Методиј, а масовни празнувања ќе има низ речиси сите тетовски села.