Во тетовскиот регион денеска регистрирани 17 нови случаи заразени со КОВИД 19.


Notice: Undefined variable: args in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 371

Со новите 17 дијагностицирани со КОВИД 19 вкупната бројка на заразени со коронавирус во тетовско изнесува 430. Од овој број досега се излечиле 144 лица, а 28 починале, со што бројот на активни случаи во Тетово и 5 околни општини е 258

Градоначалничката на Тетово Теута Арифи, по одржувањето на кризниот штаб истакнаа дека со издавањето на платежните картички повторно се појавиле гужви пред банките. Апелираа на воспоставуавње на ред. Таа истакна дека со завршуавњето на вонредната состојба престанува да важи забраната за организиран превод од Тетово кон соседните општини и обратно.

Од Клиничката болница Тетово не информира дека оваа институција ги поседува сите инфраструктурни и човечки капацитети за успешно справување со состојбата и зголемениот број на пациенти дијагностицирани со КОВИД19.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *