Голем интерес за летување и покрај економската криза

После две години рестрикции, ограничувања, барање негативни тестови и сертификати за примена вакцина, ова лето бележи зголемен интерес кај граѓаните за одење на летен одмор. Зголемената побарувачка за летни туристички аранжмани ја интензивира и работата на туристичките агенции. Албанија, Турција, Црна Гора, меѓу најпримамливите дестинации кај граѓаните, за одмор ова лето. Меѓудругото пак, туристичките работници потенцираат дека се забележува и благо покачување на цените на летните аранжмани со оглед на моменталната економска ситуација.

Економската криза засега не влијае многу на патувањата, велат од турстичките агенции и очекуваат во следниот период да продолжи интересот и побарувачката за летување.

Ивана Серафимовска