Гужва на гостиварскиот пазар и покрај препораките да се избегнуваат собирања


Deprecated: WP_Query was called with an argument that is deprecated since version 3.1.0! caller_get_posts is deprecated. Use ignore_sticky_posts instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 5062

Notice: Undefined variable: arkrp in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 435

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Глетката од денешниот пазарен ден на градскиот пазар во Гостивар скоро и да не се разликуваше од вообичаената во вторниците. Генерално истата слика, тезги со разновиден зеленчук и овошје, пазарџии кои си ги нудат производите и граѓани излезени да купуваат.

И покрај препораките да се избегнува собирање на луѓе, актуелната ситуација со коронавирусот се чини како да не ги исплаши ни продавачите, ни муштериите. Единствено можеше да се забележи дека дел од граѓаните дојдени да пазарат носеа маски и ракавици. Кај трговците, тоа сосема малку се практикуваше. Тие сепак рекоа дека денес имале помалку купувачи.

„Има помалку муштерии за разлика од претходниот вторник, но сепак не е празно, има народ, излегуваат, си пазарат. Сега, дали се плашат од вирусот не знам, можно е, затоа и некои ставаат маски“, рече продавач на зеленчук.

Некои од граѓаните коишто ги сретнавме денеска на пазарот во Гостивар, се пожалија дека цените на одредени производи се покачени. Што се однесува до мерките за заштита од вируси, велат дека ги следат препораките, но мора и да пазарат за јадење и пиење.

„Не треба да ги поскапуваат цените, на пример лимонот е дупло поскапен, не е убаво тоа“, рече купувачка.

На гостиварскиот пазар во Гостивар во вторниците доаѓаат трговци од целиот полошки регион, а за да пазарат граѓани од сите села на поширокото гостиварско подрачје. Во гужвата, на пазарот денес не се почитуваше препораката да се држи растојание од барем 1,5 метри меѓу луѓето.

Материалы по теме:

Празни улици за време на полицискиот час во Гостивар
Да беше ова глетка од вообичаено сончево априлско попладне, атмосферата низ Гостивар ќе беше сосема поинакви. На топлото време, градот ќе „вриеше“ од луѓе ...
Дневниот центар во Гостивар четири месеци работи под посебни протоколи
Дневниот центар за деца со посебни потреби во Гостивар, четири месеци функционира под посебни протоколи за заштита од коронавирус. Установата претходно имаше шестмесечна пауза ...
Во болницата во Гостивар само преку еден влез, пациентите задолжително со маски и ракавици
Општата болница „Д-р Ферид Мурад“ во Гостивар ги зајакна мерките за превенција од ширење на коронавирусот. На влезот на болницата се врши задолжително мерење ...
Благодарници за лекарите херои во ковид битката – Цана, Демири и Нешкоски (постхумно)
Секоја генерација си има своја борба, секое време си има свои херои. Ова беше последниот статус на социјалните мрежи на прерано починатиот доктор Трајче ...
Буџетот на Гостивар за следната година проектиран на 18,2 милиони евра
Буџетот на Општина Гостивар за следната година е проектиран наедна милијарда и 120 милиони денари, односно околу 18,2 милиони евра. Споредено со годинава, се ...