„Дајте музика“ – завршна приредба на најголемите групи од детските градинки Младост од Тетово

Под мотото На тој начин симболично им се заблагорадија на во градинките до оглед дека од септември тие почнуваат да одат на училиште во прво одделение

Пред присутните се обрати градоначалникот Биљал Касами кој го честита 1 јуни Денот на детето и порача дека сите заедно треба да градиме поубава иднина.

Интересот за упис во градинка за од септември е голем.

Во состав на детската градинка Младост работат 5 објекти во градот и еден во Џепчиште, како и 12 Центри за ран детски развој и групите во други просторни услови.

Данијела Билбилоска