Девет ученици од „Моше Пијаде“ во Тетово ќе бидат вклучени во дуално образование


Notice: Undefined variable: args in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 371

Германското стопанство во Северна Македонија преку кое се спроведува програмата за дуално стручно образование денеска потпиша меморандум за соработка со средното стручно училиште „Моше Пијаде“.

Девет ученици од Средното стручно училиште „Моше Пијаде“ во Тетово ќе бидат вклучени во дуално образование. Теоретскиот дел ќе го следат во училница, додека практичниот во германската компанија за производство на седишта Киел, каде ќе се обучуваат во струката „техничар за производно машинство“.

Денеска беше официјализирана соработката со потпишување меморандум помеѓу Германското стопанство во Северна Македонија со училиштето „Моша Пијаде“.

Програмата за дуално стручно образование се спроведува во седум градови во соработка со седум стручни училишта и 12 компании.