Денес е Велики Четврток


Notice: Undefined variable: args in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 371

На четвртиот ден од страдалната недела, на Велики четврток, домаќинките во православните семејства ги бојадисуваат првите три јајца. Велигденските празнувања почнуваат на овој ден, за во недела радосно да го дочекаат Христовото воскресение.

Богослужбите во црквите ќе продолжат да се одржуваат, a црковните храмови ќе бидат отворени секогаш за верниците да можат да се помолат и запалат свеќа за време на велигденските празници, но притоа да одржуваат социјална дистанца и да не влегуваат многумина одеднаш.