Долг и тежок период и за музичарите – речиси една година без настапи


Deprecated: WP_Query was called with an argument that is deprecated since version 3.1.0! caller_get_posts is deprecated. Use ignore_sticky_posts instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 5061

Notice: Undefined variable: arkrp in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 435

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4777

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4777

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4777

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4777

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4777

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Речиси една година музичарите немаат настапи. Со појавата на пандемијата, нивната работа згасна. Рестриктивните мерки уште од самиот почеток на ковид кризата ги опфаќаа и нивните активности – рестораните работат со ограничувања и забрана за ангажирање музичари. Загубите велат, се огромни. Секој се снаоѓа како знае – голем дел од нив бараат и друга работа за да обезбедат приходи.

Угостителството и музичарите се тесно поврзани. Од угостителскиот сектор велат дека влијае на желбата на гостите за доаѓање во ресторан и фактот што не е дозволено истите да бидат забавувани од музички групи.

Од музичката фела сметаат дека постојат начини на кои сепак може да функционираат.

Музичарите и покрај лошата ситуација, се надеваат дека за кратко време, повторно ќе бидат дозволени нивните настапи.

Материалы по теме:

Пандемијата ги натера гостиварци повеќе да се грижат за здравјето
Медицината докажала дека во борбата против вирусите и последиците кои ги предизвикуваат, најважен е имунитетот на организмот. Откако почна ковид пандемијата, лекарите ги советуваат ...
Постот и здравјето – чување на имунитетот во време на пандемија
Верниците во недела ќе го слават Христовото воскресение - Велигден. Голем дел од нив го практикуваат постењето - одрекувањето од млечни производи, производи од ...
Задолжителна заштита и дезинфекција пред влегување во маркет
Задолжително носење заштитна маска и дезинфицирање на рацете на самиот влез од маркетот. Ова се мерките кои се преземаат низ тетовските маркети, а работното ...
Речиси 5 месеци без музички настани – епидемијата со Ковид-19 – голем удар за музичарите
Летото вообичаено е период кога живата музика била застапена речиси во секој ресторан и кафуле. Ова лето е поразлично од останатите. Угостителските објекти и ...
Пандемијата голем удар врз жените од руралните средини
Жените во руралните средини се многу погодени од коронакризата. Во истражување, направено од Рурална коалиција дури 84% од нив истакнале дека пандемијата имала негативен ...