Домашните слави да се одбележат само во кругот на најтесното семејство


Notice: Undefined variable: args in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 371

Домашните слави да се одбележуваат само во кругот на најтесното семејство, велат свештените лица од тетовското архиерејско намесништво. Нивната задача за осветување на славските колачи, пченицата и виното ќе се спроведе, односно тие ќе ги посетат домовите на верниците почитувајќи ги здравствените протоколи.

Сите семејства кои се во изолација треба да го известат свештеното лице за состојбата пред да се упати во нивниот дом. Домашните слави започнуваат од крајот на месецов, а прва од нив е Петковден на 27 октомври.