Донација булдожер за ЈП Комуналец Гостивар


Deprecated: WP_Query was called with an argument that is deprecated since version 3.1.0! caller_get_posts is deprecated. Use ignore_sticky_posts instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 5062

Notice: Undefined variable: arkrp in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 435

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Јавното претпријатие Комуналец од Гостивар го поднови возниот парк со ново специјализирано возило булдожер. Возилото е донација обезбедена преку проектот за намалување ризици од поплави во полошкиот регион, што се финансира преку Швајцарската Амбасада и Швајцарската агенција за развој и соработка. На примопредавањето на донацијата присуствуваше и градоначалникот на Гостивар Арбен Таравари.

„Возилото е донација од Швајцарската Амбасада во Скопје, во рамки на проектот Подобрување на отпорноста на поплави во Полошкиот регион, имплементиран од страна на УНДП. Благодареност за помошта од Швајцарската Влада, која досега во нашиот град има финансирано повеќе капитални активности преку различни проекти.“, изјави градоначалникот Арбен Таравари.

Директорот на Комуналец Исак Лазами исто така се заблагодари на донацијата и нагласи дека возилото ќе биде од значитална корист во работните активности на претпријатието.

Целта на проектот за намалување ризици од поплави во полошко е да поттикне суштинска промена во управувањето со овој ризик, забрзувајќи го преминот од сегашниот пристап кон систем на интегрирано управување со опасноста, ранливоста и изложеноста на населението, со цел да се спречат и намалат влијанијата од идните поплави.

Материалы по теме:

Инвестиции во средношколскиот интернат во Гостивар
Во средношколскиот интернат во Гостивар, се реализираат зафати за подобрување на условите за престој на учениците, како и за работните обврски на кадарот. Собите добиваат ...
Во регион на Гостивар повеќе оздравени од новозаразени со ковид
Состојбата со ширењето на коронавирусот во регионот на Гостивар е потсмирена. Така барем покажува официјалната статистика на Министерството за здравство. За разлика од претходниот ...
Во Гостивар до сега се направени 750 брзи тестови за ковид
Брзите антигенски тестови за откривање на коронавирус, кои во Гостивар беа воведени пред околу два месеци, се покажаа како значајна алка во справувањето со ...
Почнаа подготовките за поставување на ковид центарот во Гостивар
Започнаа теренските подготовки за поставување на монтажниот ковид центар во Гостивар. Градежна механизација од вчера работи на уривање на објектот на поранешното одделение за ...
Порасна бројката на заболени од Ковид 19 во Гостивар
Порасна бројката на заболени од Ковид 19 во Гостивар. Потврдени се 9 нови случаи на коронавирус во гостиварскиот регион и 1 позитивен тест земен ...