Донирани 50 таблети за деца од основно и средно образование


Deprecated: WP_Query was called with an argument that is deprecated since version 3.1.0! caller_get_posts is deprecated. Use ignore_sticky_posts instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 5062

Notice: Undefined variable: arkrp in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 435

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

50 таблети ќе бидат донирани на деца од ранливи категории и со посебни потреби или семејства со повеќе деца во основното и средното образование во Тетово. Во општина Тетово, невладината организација „Сонце“ ги додели таблетите на општината, која потоа ќе ги распредели на децата на кои помошта им е најпотребна. Се работи за соработка помеѓу повеќе организации.

Ахмед Ќазими од Секторот за јавни дејности Тетово истакна дека од самиот почеток на онлајн наставата, се работело во насока да има целосна опфатност на учениците во новиот начин на спроведување на наставата.

За време на пандемијата, од организацијата „Сонце“, преку Ромскиот образовен фонд доделиле околу 400 таблети за деца во повеќе општини низ земјава, а доделувале и над 4 илјади хуманитарни пакети за семејства во соработка со фондација „Отворено општество“.

Материалы по теме:

Нема гужва пред пошта, но се уште има пред банките
Конечно почна да работи поштата во Тетово, за да можеме да си ги платиме сметките. Претходно чекавме дури по 5 часа - велат Тетовци ...
Зачестени физички напади меѓу ученици во Гостивар
Насилството меѓу младите во Гостивар станува зачестена појава. Тепачки и физички напади меѓу средношколци, па и меѓу основци се случуваат во близина на училиштата. ...
Тетовци: Постојано е загадено – и преку ден и навечер
Градот под Шара веќе со години е еден од најзагаднеите градови во земјава, но и во светот. Присуството на штетните ПМ 10 честички во ...
Се асфалтира патот Тетово-Бродец
Се реализира и 3-та фаза од асфалтирањето на патот Тетово - Бродец во должина од речиси 1000 метри. Од општина Тетово информираат дека активностите ...
На забар според строг протокол – се работи со далеку понамален капацитет од вообичаено
И забните ординации беа повеќе од еден месец затворени заради епидемијата со коронавирусот. Сега, работат според строго утврдени протоколи и со намален обем на ...