Достава на храна во вонредна состојба

Мирно е по улиците во Тетово и тетовско за време на полицискиот час. Но, овие работници непречено си ги извршуваат своите обврски. Секој ден од 8 часот наутро до полноќ, вработените во ресторанот и пицерија „Ф.С. Куртиши“ одговараат на повиците од клиентите и доставуваат храна до нивните домови. И за време на вонредната состојба, овој угостителски објект им излегува во пресрет на граѓаните.

„Ние и пред состојбата со коронавирусот имавме бесплатна достава на храна до домовите на граѓаните. Работиме до полноќ секој ден и примаме нарачки. Доставуваме во целиот регион, за нас тоа не е проблем“, вели Агим Исмаили, вработен во „Ф.С. Куртиши“.

Тука за граѓаните се и момците од сендвичарата „Бургер Хаус“. Тие секојдневно доставуваат нарачки, но велат дека се чувствува намалената побарувачка.

„Намалена е побарувачката за 70 проценти, но ние продолжуваме напорно да работиме и да доставуваме храна. Работиме до 21 часот, постојано сме со соодветна заштита, а се обидуваме колку можеме и да им помогнеме на лицата кои не можат самите, во врска со достава на лекови“, истакнува вработениот од сендвичарата „Бургер Хаус“ во Тетово.

И покрај рестриктивните мерки, дел од угостителските објекти, се обидуваат преку достава да ги задоволат потребите на потрошувачите. Работат со соодветна заштита, почитувајќи ги мерките за спречување на ширењето на коронавирусот.

error: Content is protected !!