Еколог донира таблети за ученици од ранливи семејства во Тетово и Гостивар


Deprecated: WP_Query was called with an argument that is deprecated since version 3.1.0! caller_get_posts is deprecated. Use ignore_sticky_posts instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 5062

Notice: Undefined variable: arkrp in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 435

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Тетовската фирма Еколог донираше таблети за ученици од социјално загрозени семејства во полошките општини.  Целта е да им се излезе во пресрет на ранливите категории во услови кога владее вонредна состојба, а децата треба да ја следат наставата онлајн.

Во општините Тетово и Гостивар беа донирани по 100 вакви електронски уреди. Општина Гостивар денес ги распределуваше таблетите на семејствата, додека општина Тетово ќе ги достави до училиштата, кои понатаму треба да ги доделат на учениците од социјално ранливи групи.

„Им благодариме на фирмата Еколог и сопствениците Дестани, што овозможија децата од социјални семејства да можат да се вклучат во образовниот процес. Веќе ги делиме таблетите, според претходно обезбеден список на семејства со ученици во социјалне ризик“, рече Аслијан Снопче, раководителка на Секторот за образование во Општина Гостивар.

Според податоците на Секторот за образование, на гостиварското подрачје има уште 600 социјални семејства во кои децата не можат да следат настава преку интернет.

Освен во полошко, фирмата Еколог донираше таблети и за социјално загрозени семејства во Скопје, Битола, Кичево, Охрид, Струга, Дебар, Прилеп, Куманово, Велес и Струмица

Материалы по теме:

Донација компјутери за деца од социјален ризик во Гостивар
55 социјално загрозени семејства од подрачјето на Гостивар ќе добијат компјутери како донација, за да може децата да ја следат онлајн наставата. Гостиварска фирма ...
Донирана опрема за Клиничката болница во Тетово од страна на амбасадорката на Јапонија
Со ново амбулантно возило ќе располага Клиничката болница во Тетово. Возилото е донација од Јапонската амбасада. Амбасадорката Кеико Ханеда, се сретна со градоначалничката Теута ...
Донација булдожер за ЈП Комуналец Гостивар
Јавното претпријатие Комуналец од Гостивар го поднови возниот парк со ново специјализирано возило булдожер. Возилото е донација обезбедена преку проектот за намалување ризици од ...
Здравствен дом Гостивар доби донација современо Амбулантско возило
Здравствениот дом во Гостивар се поднови со модерно опремено Амбулантно возило, кое преку грант одМинистерството за надворешни работи на Германија, го обезбеди невладината "Европски ...
Донирани 50 таблети за деца од основно и средно образование
50 таблети ќе бидат донирани на деца од ранливи категории и со посебни потреби или семејства со повеќе деца во основното и средното образование ...