Железничката станица во Тетово доби нов лик


Notice: Undefined variable: args in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 371

Железничката станица во Тетово по извршената комплетна реконструкција доби нов изглед и инфраструктура. Од нејзината изградба во 1952 година до сега ова е еден од поголеми инфраструктурни зафати. Денес официјално беа пуштени во употреба новите простории.

Од Тетово со воз засега има само две линии, една кон Скопје и една кон Кичево.