Жителите на тетовско Копанце на Василица со маскенбал

Жителите на тетовско Копанце и годинава останаа верни на вековната традицијата на прославување на Василица со маскенбал. Во раните утрински часови , маскирани и со музика тргнаа селската црква до сите куќи во селото.