ЖФК Љуботен: Пет контролни натпревари за воиграување на екипата

Женскиот фудбалски клуб Љуботен веќе една седмица ги одработува подготовките за продолжението од сезоната во првата женска фудбалска лига на Македонија. Во клубот до овој момент пристигнаа шест нови фудбалерки, од кои четири се интернационалки. Во ЖФК Љуботен пристигнаа: Магдалена Лекоска (Истатов), Сања Митреска (Ас Јунајтед), Анѓела Миловановиќ (Србија), Сенада Муратовиќ (Босна и Херцеговина), Ана Беатриз (Бразил) и Таила Фариаш (Бразил).

Контролни натпревари:
06.02. – (Тетово) – Љуботен – Скопје 2014
10.02. – (Прилеп) – Деспина – Љуботен
13.02. – (Лесковац, Србија) – Лавици – Љуботен
14.02. – (Белград, Србија) – Црвена Звезда – Љуботен
17.02. – (Тетово) – Љуботен – Тиверија