Забраната за работа на угостителските и трговските објекти во Тетово воглавно се почитува


Notice: Undefined variable: args in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 371

Забраната за работа на угостителските и трговските објекти во Тетово воглавно се почитува, велат од Државниот пазарен инспекторат, подрачно одделение Тетово.

Од инспекторатот, велат дека ги контролираат објектите во Тетово и околината 24 часа. Велат дека имаат некои проблеми со локални кафетерии низ селата. Тие добиел опомена, но ако не ги почитуваат мерките и понатаму, ќе се соочат со казни.

Појаснуваат дека контролите и понатаму ќе продолжат, се додека не се укинат мерките.

 И забраната за работа на угостителските и трговските објекти после 18 часот мерка кој траеше до пред два дена воглавно се почитуваше, освен одредени објекти по селските средини кои од инспекторатот добија само  опомени.      

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *