Започна уписот во средните училишта


Notice: Undefined variable: args in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 371

Истите се организирани и се спроведуваат согласно Протоколот за заштита.

Од денеска започна да се спроведува првото пријавување од јунскиот рок за упис во учебната 2020/2021 година и истото ќе трае до 18 јуни.

Според протоколот, документите се поднесуваат по азбучен ред на презимето. Задолжително е носење заштитни маски, растојание од два метра и дезинфекција. Училиштата се обврзани да обезбедат редари и е ограничен бројот на ученици, кои во исто време ќе влезат во училиштето за да поднесат документи.

Според роковите од Конкурсот, второто пријавување и запишување е на 24 и 25 јуни, а третото пријавување ќе биде на 29 јуни.