Здравствен дом Гостивар доби донација современо Амбулантско возило


Deprecated: WP_Query was called with an argument that is deprecated since version 3.1.0! caller_get_posts is deprecated. Use ignore_sticky_posts instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 5062

Notice: Undefined variable: arkrp in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 435

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Здравствениот дом во Гостивар се поднови со модерно опремено Амбулантно возило, кое преку грант одМинистерството за надворешни работи на Германија, го обезбеди невладината “Европски центар за развој, толеранција и соработка”. Возилото, чија вредност достигнува 38 илјади и 500 евра денес и беше предадено на установата.

„Нашата организација НВО “Европски центар за развој, толеранција и соработка” за потребите на ЈЗУ Здравствен дом Гостивар, аплицираше за грант за амбулантно возило од малите проекти од буџетот на Министерството за надворешни работи на Сојузна Република Германија, кои имаат за цел унапредување на социјалниот и економскиот развој на земјата домаќин. Проектот логистички е поддржан од Општина Гостивар. Благодарност до амбасадорката Анке Холштајн, како и директорот на Здравствениот дом д-р Јамин Синани за добрата соработка“, изјави Лимани. 

Гостиварскиот Здравствениот дом, во чиј склоп работи Итната медицинска помош сега располага со 4 амбулантски возила, вклучувајќи го и новото. Директорот Јамин Синани смета дека со ова целосно се покриваат потребите на населението од овој регион.

„Ова е многу значајна донација за нашата установа и навистина сме благодарни за неа. Според стандардите на СЗО, едно амбулантно возило покрива 50 илјади население, што значи дека ќе ги заодоволиме потребите. Сепак, треба да се знае дека Гостивар е транзит за Албанија, кон Охрид и на ова подрачје се случуваат доста сообраќајни несреќи, во кои се вклучуваме за помош, па никогаш не можеме да кажеме дека е доволно од возила“, изјави Синани.

Новото Амбулатско возило е опремено целосно за транспорт и пружање на потребна помош за пациенти според европските стандарди.

Материалы по теме:

Училиштата и градинките во Гостивар ќе се дезинфицираат
Градинките и училиштата од денеска, па во наредните 14 дена ги затвораат вратите, со одлука на Влада, како мерка за превенција од ширење на ...
По затворањето на епидемиологија во Гостивар, тестирањето продолжува на привремен пункт
На гостиварското подрачје, до сега за присуство на Корона биле тестирани вкупно 97 лица. По затворањето на епидемиолошката и микробиолошката служба, откако еден вработен ...
Буџетот на Гостивар за следната година проектиран на 18,2 милиони евра
Буџетот на Општина Гостивар за следната година е проектиран наедна милијарда и 120 милиони денари, односно околу 18,2 милиони евра. Споредено со годинава, се ...
Сведоштво на гостиварец, преживеан патник во несреќата кај Ласкарци
Триесет и едногодишниот Јетон Исмаили од Гостивар, е еден од преживеаните патници во страотната автобуска несреќа од 13 февруари, лани. Една година по трагедијата што ја ...
Уписи средно Гостивар: Медицинско пополнето, во останатите училишта има слободни места
Медицинските струки се покажаа како најатрактивни за полуматурантите во Гостивар. Во средното медицинско училиште пополнети се сите слободни места во паралелките на трите јазици ...