Има интерес за планинарење – активности на ПК „Љуботен“

По тешкиот пандемиски период, луѓето се жедни за престој во природа и дружење. Интересот за планинарење е на високо ниво, а планинарските клубови во Тетово нудат низа активности за сите љубители на планината и планинарските тури. Јован Божиноски од Планинарскиот клуб „Љуботен“ информира за интересните активности кои престојат.

Божиноски истакнува и како пандемијата влијаела врз интересот на луѓето за планинарење.

Планинарскиот клуб „Љуботен“ од Тетово постои од далечната 1925 година. Се работи за еден од најкативните планинарски клубови во земјава, со голем број на членови и богат распоред со планинарски тури во и надвор од земјава.

Маја Пероска