Инвестиции во средношколскиот интернат во Гостивар


Deprecated: WP_Query was called with an argument that is deprecated since version 3.1.0! caller_get_posts is deprecated. Use ignore_sticky_posts instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 5062

Notice: Undefined variable: arkrp in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 435

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Во средношколскиот интернат во Гостивар, се реализираат зафати за подобрување на условите за престој на учениците, како и за работните обврски на кадарот.

Собите добиваат нов изглед, со нов под, врати, а за напролет планирано е реновирање и на тоалетите во собите за девојчињата.

„Сега поставуваме нови врати во собите кај момчињата, додека кај девочињата тоа беше направено во текот на зимскиот распуст. Ставивме и нов ламинат, а некаде во мај ќе се реновираат и тоалетите. Се трудиме условите да се подобрат што повеќе“, рече  Линдихана Салаи Сулејмани, директор на средношколскиот дом во Гостивар.

Пред да започне школската година, во летниот период  беа набавени нови кревети, душеци, бироа и столчиња за сите соби. Реновирани се, исто така кујната и холот на зградата.

Инвестициите за подобрувањето на условите даваат резултати и бројката на деца кои се сместуваат во гостиварскиот интернат постојано се зголемува. Моментално тука престојуваат околу 180 средношколци.

Зголемениот интерес е уште еден плус за интернатот, со оглед на тоа што финансирањето на установата оди преку Министерството за образование, според бројот на деца.

Материалы по теме:

Горан од Гостивар, преживеан патник во кобниот автобус: „Да не заборавиме и да извлечеме поука“
Горан Наумовски од Гостивар е еден од патниците кои ја преживејаа трагичната несреќа со автобусот на Дурмо Турс. Присеќавајќи се на страшниот настан од ...
Шанса за нов живот: Тинејџери од Гостивар запоставени од родителите згрижени во мал групен дом
Тинејџери од Гостивар, кои растеле во нефункционално семејство, без доволно грижа од родителите добија шанса за нов живот. Со ангажман на тимот од Центарот ...
По 80-тина лица дневно се пријавуваат за новата помош во Центарот за социјала во Гостивар
Новите мерки кои опфаќаат помош на необезбедени семејства во услови на криза поради коронавирусот, создаваат гужви во Центарот за социјална работа во Гостивар. Дневно ...
Грипот и настинките го зголемија интересот за тестирање во Гостивар
ВоГостивар се бара ковид тест повеќе. Симптомите на сезонскиот грип и настинките се слични со оние на коронавирусот, па граѓаните кои добиваат покачена температура, ...
50 до 60% од брзите ковид тестови во Гостивар со позитивен резултат
Во гостиварскиот регион, како и во поголемиот дел од земјава ширењето на коронавирусот периодов не стивнува. Матичните лекари бараат термин повеќе за брзи тестови, ...