И во Теарце се зголемува бројот на заразени со КОВИД 19


Notice: Undefined variable: args in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 371

Од општина со најмал Теарце сега е меѓу општините во тетовско со најголем број заразени со КОВИД 19 вкупно 23. Градоначалникот на Теарце Исен Асани, вели дека бројот за зголемил поради собири на погреби последниве неколку дена.

Теарце беше една од општините од тетовско каде имаше најмал број заразени со КОВИД 19. Но последниве денови во оваа рурална општина постојано растеше бројот на позитивни случаи. Градоначалникот на Општина Теарце Исен Асани, вели дека новозаразените се резултат на големи собири на погреби.

Вицепремиерот Бујар Османи вели дека граѓаните треба да внимаваат на самите себе, да ги почитуваат заштитните мерки, и да не очекуваат институциите дека целосно ќе ја спречат заразата.

Новоозаразените пациенти се од повеќе села од Општина Теарце

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *