Како се прославувал Денот на труд некогаш

Денот на труд некогаш се славеше на излетничките места во Тетово и тетовско, но сега оваа традиција како да згаснува. Граѓаните повеќе одат во угостителските објекти, наместо во природа. Во анкета тетовци одговараат како тие го прославувале овој ден.

Данијела Билбилоска