Како ќе продолжи второлигашкото кошаркарско првенство?

Управниот одбор на Кошаркарската федерација на Македонија официјално го прекина првенството, но остана нејасно дали одлуката се однесува и на второлигашката конкуренција или само на првата лига. Од кошаркарскиот клуб Тетекс велат дека немаат добиено никакво известување за прекин на првенството, но тие се против продолжување на втората лига.

Во моментот на прекинот, екипите на ТФТ од Скопје и Црн Дрим од Струга беа на првите позиции во двете второлигашки групи, додека кошаркарите на Тетекс беа на четвртата позиција во групата Запад, позиција која им гарантираше разигрување за пласман во прволигашката конкуренција.