Карантинот во руралните средини полесно се поминува-раздвижени само земјоделците


Notice: Undefined variable: args in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 371

Карантинот во руралните средини полесно се поминува-раздвижени само земјоделците

Работа низ двор, во бавча, по некое кафе со соседите-карантинот во руралните општини поминува поопуштено. Брвеница е една од петте општини во полошко опфатени со тридневниот карантин.Мештаните со кои поразговаравме велат дека полицискиот час се почитува, а карантинот на село, баш и не се доживува тешко.

Од обиколката што ја направивме и низ околните села, сликата беше речиси иста.Полицискиот час генерално се почитува.

Тишина и невообичаено празни улици затекнавме и овде во Челопек, кое со околу 10 илјади жители, е едно од најголемите села во тетовско.
Најголема раздвиженост имаше на земјоделците.Полно трактори по улиците, во полињата.За нас нема одмор и карантин, мора да се работи, велат земјоделците.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *