Коалицијата „Обнова за Македонија“ во Јегуновце


Notice: Undefined variable: args in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 371

Претседателот на ВМРО ДПМНЕ Христијан Мицкоски на средба со граѓаните во тетовско Јегуновце им порача дека по 15 јули доаѓа проектот Обнова, програмата на 360 страници која рече дека е создавана заедно со луѓето низ Македонија поради нивните проблеми и потреби. За секого по нешто има во таа програма, рече тој.

-Се обврзуваме на најмaлку 25 проценти зголемување на минималните плати и пензии, се обврзуваме на најмалку 1000 километри реконструкција на патишта, се обврзуваме во земјоделството на најмалку 640 милиони евра субвенции загарантиран откуп во еден мандат. Се обврзуваме на 1000 политики и мерки, за вас и вашите блиски, истакна Мицкоски.

Лидерот на ВМРО ДПМНЕ рече дека нема да се заборави националното предавство на сегашната власт.

-За помалку од две седмици треба да ги кажеме сите тие лузни кои ги оставија во овие три години. Шести ден слушаме како „можеле“ но можеа, но за жал ништо не направија, а ветуваа многу од 2016 година. Ние имаме план, наместо овие политички измамници кои ветија и не исполнија плата од 500 евра, дека ќе ги донесат Гугл и Фејсбук и што уште не, истакна Мицкоски.

Пред жителите на Јегуновце се обрати и носителката на листата во шестата изборна единица, Дафина Стојаноска. Таа им забележа на политичките противници од СДСМ за навредите кон жените од ВМРО ДПМНЕ.

-Така силно ќе ве победиме што некоја од македонските жени ќе треба да ви смени пелените, онака од мајчински инстинкт, истакна Стојаноска.