Крводарителна акција во Службата за трансфузиологија


Deprecated: WP_Query was called with an argument that is deprecated since version 3.1.0! caller_get_posts is deprecated. Use ignore_sticky_posts instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 5062

Notice: Undefined variable: arkrp in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 435

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Дарителите на крв ги има и се во солиден број. Службата за трансфузиологија денес организираше вонредна крводарителна акција за да се соберат доволно единици крв, која во овој период е и повеќе од потребна. Училиштата беа затворени, па редовните крводарителни акции беа одложени. Затоа, се организираат вонредни акции со цел да се надополнат залихите со крв, особено од крвните групи со негативни фактори.

„Работиме на тоа постојано да бидеме снабдени со доволно единици крв, особено од крвните групи со негативен фактор. За среќа, има заинтересирани дарители, па особено сме ги повикале оние со поретки крвни групи, да даруваат сега бидејќи ова е период кога секоја капка крв е добредојдена. Освен како надополнување во телото, во сегашната медицина и компонентите од крвта се користат и како лек“, изјави доктор Ирфан Бафтијари, специјалист трансфузиолог.

Од Службата за трансфузиологија информираа дека ситуацијата ќе се следи, па во зависност од потребите ќе се организираат и други вакви акции.

Материалы по теме:

Пазарниот четврток помалку раздвижен од порано
Цените се исти, но луѓето немаат пари - вака ја опишуваат ситуацијата трговците на градскиот пазар во Тетово. Четврток во градот е пазарен ден ...
Тетовци се уште не размислиле дали ќе се вакцинираат
200 илјади вакцини се очекува да пристигнат месецов во земјава. Вчера беше потпишан договорот за набавка на вакцини од кинескиот производител „Синофарм“. Многу земји ...
Во тетовско 14, во гостиварско 12 новозаболени со ковид
Летово 2020-та година за граѓаните несомнено е како ниедно друго до сега. Наместо шетање и одмори, во центар на вниманието ги имаат ковид пандемијата ...
Онлајн уписи во музичкото училиште во Тетово
Согласно препораките на министерството за здравство, годинава уписите за новите ученици во училиштата. Не е исклучок и државното музичко училиште во Тетово, кое со ...
Се асфалтира патот Тетово-Бродец
Се реализира и 3-та фаза од асфалтирањето на патот Тетово - Бродец во должина од речиси 1000 метри. Од општина Тетово информираат дека активностите ...