Кризниот штаб на Гостивар со подготовки за дводневниот викенд карантин


Deprecated: WP_Query was called with an argument that is deprecated since version 3.1.0! caller_get_posts is deprecated. Use ignore_sticky_posts instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 5061

Notice: Undefined variable: arkrp in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 435

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4777

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4777

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4777

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4777

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4777

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Кризниот штаб на Гостивар се координира околу обврските за престојниот викенд, кога ќе биде на сила целосен, дводневен карантин. Во текот на утрешниот ден ќе биде објавен список на дежурни аптеки и маркети, а доставата на лекови и други неопходни продукти ќе се одвива преку мобилните тимови на општината и на Црвениот крст. На услуга на граѓаните ќе бидат и одредени сендвичари, пицерии и слично, кои храната ќе ја носат до домовите.

Надлежните ги повикаа сопствениците на аптеките и маркетите кои се заинтересирани да работат во текот на викенд полицискиот час, да се пријават во Кризниот штаб најдоцна до утре до 12 часот.

„Пријавувањето треба да го направат во информативниот центар на Општина Гостивар, до утре до 12 часот, за да можеме потоа ние, како Кризен штаб да направиме список, да го објавиме јавно и да го доставиме до полицијата.“, рече градоначалникот Арбен Таравари.

Состојбата со коронавирусот на подрачјето на Гостивар до денес остана иста, без нов позитивен случај. Од утрово, повторно работи Подрачната единица на Центарот за јавно здравје. Вкупниот број на тестирани лица изнесува 130.

Од локалниот Кризен штаб на Општина Врапчиште, рекоа дека состојбата на нивната територија е стабилна и освен првичните два случаи на заболени, други не се регистрирани.

Материалы по теме:

Гостивар станува жариште на коронавирус
Ширењето на коронавирусот меѓу населението во регионот на Гостивар зазема сериозни размери. Високи бројки на новозаразени, редици пред епидемиологија за тестирање, исполнети болнички капацитети ...
Зачестени физички напади меѓу ученици во Гостивар
Насилството меѓу младите во Гостивар станува зачестена појава. Тепачки и физички напади меѓу средношколци, па и меѓу основци се случуваат во близина на училиштата. ...
Во гостиварските училишта тргнаа 660 првачиња
Во училиштата на гостиварска територија во оваа учебна година во прво одделение тргнаа околу 660 деца. Училишните управи и учителките утрово им подготвија весели ...
Донација булдожер за ЈП Комуналец Гостивар
Јавното претпријатие Комуналец од Гостивар го поднови возниот парк со ново специјализирано возило булдожер. Возилото е донација обезбедена преку проектот за намалување ризици од ...
Во Гостивар наскоро ќе се постават пластикомати
На неколку места во Гостивар наскоро ќе бидат поставени пластикомати, посебни апарати каде граѓаните ќе можат да одлагаат користена пластична амбалажа и за тоа ...