Македонија домаќин на одбојкарски квалификации за ЕП


Notice: Undefined variable: args in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 371

Европската одбојкарска федерација дефинитивно ги одложи квалификациите за пласман на Европското првенство во 2021 година. Квалификациите беше предвидено да се одиграат во втората половина на август и почетокот на септември оваа година. Сепак, според новата одлука на ЦЕВ, Македонија за пласман на Европското првенство ќе се бори во јануари следната година. Нашата репрезентација е во група заедно со селекциите на Данска, Турција и Босна и Херцеговина. Во јануари ќе се одиграат два квалификациски турнири, првиот во Данска од 7. до 10., а потоа и во Македонија од 14. до 17.

Пласман на континенталниот одбојкарски собир ќе обезбедат победниците на седумте квалификациски групи, како и најдобрите пет второпласирани репрезентации.

Европското првенство следната година ќе се одржи во четири земји: Чешка, Естонија, Финска и Полска.