Маските за лице штитат од заразување – експерите потсетуваат да се почитуваат препораките за заштита


Notice: Undefined variable: args in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 371

Маските на лицето ќе бидат наше секојдневие подолго време. Како дел од мерките за заштита од ширењето на коронавирусот е и задолжителното носење маска во затворени простории, но и на отворено кога нема можност за одржување на физичката дистанца. Д-р Ратко Давидоски од Центарот за јавно здравје Тетово вели дека мерките за заштита мора да се почитуваат, меѓу кои и маските, од кои има недостиг.

Давидовски објаснува какви се шансите за зарадување доколку не се носат маски.

Експертите уште еднаш потсетуваат граѓаните да внимаваат – маските кои се за еднократна употреба да се носат еднаш, додека платнените може да се перат и повторно да се употребат