Младинскиот активизам во пандемија


Deprecated: WP_Query was called with an argument that is deprecated since version 3.1.0! caller_get_posts is deprecated. Use ignore_sticky_posts instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 5061

Notice: Undefined variable: arkrp in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 435

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4777

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4777

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4777

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4777

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4777

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Во младите е иднината – во нив е енергијата за воведување промени во општеството и за подобро утре. Оваа фраза многу пати е повторувана низ историјата, а во денешно време алатка за постигнување промени е младинскиот активизам. Креативноста на младите, нивната интеракција, идеи и движења се едни од основните одлики на здраво општество. Но, веќе цела година целиот свет и земјава се соочува со пандемија – состојба на затворање и протоколи. Како сето то влијае на младите, посебно на оние кои се активни во различни организации и движења?

Генерално, младите и пред пандемијата немале каде да се движат и да излегуваат во градот, смета младинскиот активист Ристе Савески. Сите нивни активности се сведени на минимум, а сето тоа доведува и до последици.

Младите имаат голем потенцијал, вели Савески. Тој им порачува на останатите млади лица од регионот да преземаат чекори и да се обидуваат да ги исправат неправдите, со цел воведување позитивни промени во општеството.

Материалы по теме:

Ден на културата во сообраќајот – колку во регионот е застапена сообраќајната култура
Потребно е повисоко ниво на култура во сообраќајот и почитување на сообраќајните прописи. Со ваква порака денес се одбележува 11 мај - денот на ...
Работна средба на тема „Банкарство со храна“ во Тетово
Во Македонија се фрла толкава количина на храна, доволна за да се нахрани барем третина од Тетово. Ова го тврдат од засега единствената банка ...
Неизмерна љубов кон балетската уметност – балетско студио „Менада“
13 години создавање љубов кон балетската уметност кај малите балерини. Балетското студио „Менада“ од Тетово, долго време се залага за промовирање на балетот и ...
Долг и тежок период и за музичарите – речиси една година без настапи
Речиси една година музичарите немаат настапи. Со појавата на пандемијата, нивната работа згасна. Рестриктивните мерки уште од самиот почеток на ковид кризата ги опфаќаа ...
Достава на храна во вонредна состојба
Мирно е по улиците во Тетово и тетовско за време на полицискиот час. Но, овие работници непречено си ги извршуваат своите обврски. Секој ден ...