Младинските фудбалски школи апелираат за помош!


Deprecated: WP_Query was called with an argument that is deprecated since version 3.1.0! caller_get_posts is deprecated. Use ignore_sticky_posts instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 5062

Notice: Undefined variable: arkrp in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 435

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Тренерите и лицата ангажирани во 50-тина младински фудбалски школи во земјава испратија заедничко барање до Фудбалската Федерација на Македонија и Агенцијата за Млади и Спорт во кое бараат видеоконференциски состанок, се со цел да се изнајде решение за лошата финансиска состојба во која се најдоја. Од Здружението на младински фудбалски школи, истакнуваат дека имаат конкретни предлози, но и критериуми, кои сакаат да ги достават до надлежните спортски институции во земјава, се со цел надминување на кризата во која се најдоја клубовите.

Да ни се излезе во пресрет на сите младински школи во Македонија, бидејќи во ваква ситуација и ние со младинските школи не можеме да бидеме активни. Имаше најава дека ќе им се помогне на клубовите, а ние се надеваме дека во тие мерки ќе се најдеме и ние. – вели тренерот на Младинската школа на ФК Камењане.

Како што се вели во барањето на Здружението на младински школи, во овие клубови тренираат околу 6000 деца на возраст од 7 до 15 години. Нивните тренинзи и натпреварувања во моментов се прекинати поради вонредната состојба, и се доведува во прашање финансиската егзистенција не само на клубовите, туку и на тренерите и на ангажираните лица.

Материалы по теме:

Радоњиќ: „Да ги насочиме младите на здрав и спортски живот“
После пауза од 15-тина години, пред две години повторно почна да функционира фудбалската школа на најстариот Македонски фудбалски клуб, Љуботен од Тетово. Во неа ...
Ќумбев и Атлески гости во Спортски преглед на К&М ТВ
Претседателот на Синдикатот на фудбалери на Македонија, Панче Ќумбев, и поранешниот фудбалер на Тетекс и Силекс, Мирослав Атлески, беа гости во Спортскиот преглед на ...
ФК Тетекс со 8 нови фудбалери ги започна подготовките
Фудбалерите на Тетекс веќе втор ден активно се подготвуваат за продолжението од сезоната во Третата Македонска фудбалска лига - Запад. Откако клубот избра ново ...
Фудбалските второлигаши бараат помош од државата
17 од 20 второлигашки екипи од двете групи, Исток и Запад се обратија во Владата на Македонија и државните институции со барање за еднократна финанска помош. Фудбалските второлигаши, како ...
ЖФК Љуботен ги започна подготовките
Женскиот Фудбалски Клуб Љуботен од Тетово ги започна подготовките за пролетниот дел од Првата Женска МФЛ. Сите фудбалерки кои настапуваа во пролетниот дел се ...