Младите каратисти кои се закитија со медали беа на прием кај Таравари

Младите каратисти од клубот „Асиарт“ од Гостивар кои освоија медали на неодамнешното Државно карате првенство за деца беа на прием кај градоначалникот Арбен Таравари.

За спортскиот успех добија честитки и пофалници. то Државно карате првенство за деца беа на прием кај градоначалникот Арбен Таравари.

„Ние како гостиварци сме горди на успехот на овие млади каратисти и се надеваме дека тие ќе одат по патот на нивниот тренер, Берат Јакупи. Да не` прават горди и понатаму, со нови успеси во нашата држава, во регионот, а зошто да не и подалеку“, рече градоначалникот.

Поддршката од институциите е многу значајна за младите спортисти кои на таков начин се мотивираат да продолжат да работат за уште подобри резултати, нагласи тренерот Берат Јакупи.

На Државното карате првенство за деца, Амина Абдураими и Редон Сејфули освоија златни, додека Сејдула Фидани и Ермал Имери сребрени медали.