Мотоциклисти: Речиси секој ден казни за неносење заштитна опрема

Летниот период е време кога голема е фреквентноста на мотоциклисти на тетовско-гостиварското подрачје. Сообраќајниот метеж е секојдневна слика во овој регион, а движењето на мотоциклистите уште повеќе го отежнува сообраќајот. Од Секторот за внатрешни работи Тетово, постојано апелираат да се биде особено внимателен овој период, а мотоциклистите да носат соодветна заштита и возачка дозвола.

СВР Тетово продолжува со ненамалено темпо во однос на засилени контролни активности и речиси секојдневно подготвува поднесоци најмногу за некористење заштитна опрема. Глобата за таквиот прекршок изнесува 50 евра во денарска противвредност.