На забар според строг протокол – се работи со далеку понамален капацитет од вообичаено


Deprecated: WP_Query was called with an argument that is deprecated since version 3.1.0! caller_get_posts is deprecated. Use ignore_sticky_posts instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 5062

Notice: Undefined variable: arkrp in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 435

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

И забните ординации беа повеќе од еден месец затворени заради епидемијата со коронавирусот. Сега, работат според строго утврдени протоколи и со намален обем на работа. Ординацијата и апаратите постојано се дезинфицираат, а заболекарите носат соодветна заштитна опрема. На самиот влез ја проверуваат температурата на пациентот и соодветно го дезинфицираат, а термините се закажуваат претходно, по телефон. Засега се работи само со интервенции кои не може да се одложуваат.

И оваа сфера е погодена од околностите предизвикани ширењето на Ковид-19. Забните ординации ја одржуваат хигиената на високо ниво, а заболекарите се изложени на ризик со тоа што интеракцијата со пациентот мора да биде на мала оддалеченост.

Заболекарите апелираат до граѓаните секогаш да се консултираат со нив преку телефон, да носат заштитна опрема кога влегуваат во ординациите и да ги почитуваат препораките за заштита.

Материалы по теме:

Пајак службата со полни раце работа
Речиси секојдневно Пајак службата подигнува од пет до 10 возила. Бројката се зголемува во деновите кога се вршат акциски контроли во соработка со полицијата. ...
Се врши дезинфекција на влезови од станбени згради во Тетово
Една од мерките против ширењето на коронавирусот е и дезинфекцијата на јавните површини. Како помагачи во целокупниот процес се и вработените од Територијалната противпожарна ...
Стефан: Сакам да направам светски рекорд во местење Рубикова коцка
Очигледна е вештината и брзината со кои овој 12 годишник успева да ја намести Рубиковата коцка. За да докажеме, снимателот ја размести коцката, а ...
За паушали на советниците во Тетово и Гостивар годишно се трошат по 104.000 евра
Вкупната годишна сума што ја добиваат членовите и претседателите на општинските совети во земјава надминува 215 милиони денари или нешто над 3,5 милиони евра. ...
Нема гужва пред пошта, но се уште има пред банките
Конечно почна да работи поштата во Тетово, за да можеме да си ги платиме сметките. Претходно чекавме дури по 5 часа - велат Тетовци ...