Нови садници за почист Гостивар


Deprecated: WP_Query was called with an argument that is deprecated since version 3.1.0! caller_get_posts is deprecated. Use ignore_sticky_posts instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 5062

Notice: Undefined variable: arkrp in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 435

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Дворната површина на основното училиште „Гоце Делчев“ во Гостивар, која е пространа, но нефункционална, да се претвори во парк. Ваква е идејата на екологистите, а првиот чекор за нејзина реализација беше направен денес со засадување на 30-тина дрвца. Акцијата ја покрена Валентина Штерјоска, од еколошкото здружение ГвЕко, со цел Гостивар да има што повеќе зеленило и почист воздух.

„Целта е да имаме што повеќе зелени површини во Гостивар, тоа го сакаме сите. Како што гледате овој двор е запуштен и како еко активисти имаме желба да го претвориме во парк, за што ќе треба да се направи ревизија на урбанистичкиот план, затоа што тука се предвидени некои градежни парцели“, рече Валентина Штерјоска од ГвЕко.

Садниците се обезбедени со донација од Монтенегро, а екологистите велат дека тоа треба да служи како пример сите компании да се вклучат во мисијата за здрава животна средина.

Денешната еко акција во Гостивар се спроведе со поддршка на јавните претпријатија Комуналец и Паркинзи и зеленило.

Материалы по теме:

Критична е состојбата со коронавирус во Гостивар
Силниот есенски бран на коронавирусот не го одминува и регионот на Гостивар. Иако, состојбата на почетокот од есента беше стабилна, периодов секојдневно се бележат ...
Ученици во Гостивар вклучени во проектот „Спорт за развој“
Основци и средношколци од гостиварските училишта денес преку спортски активности и разни игри совладуваа вештини на комуникација, солидарност, толеранција, а пред се‘ другаруваа и ...
Гостивар доби нова детска градинка
Ќе се скратат листите на чекање за прием во детските градинки во Гостивар. Денес официјално беше пуштена во употреба новата градинка во Долна Бањица. ...
Карантинот доведе до намалување на загадувањето – но, потребни се конкретни мерки
22 април се одбележува како Светски ден на планетата Земја. Светот во моментов се соочува со глобална криза - пандемијата од коронавирусот. Светските медиуми и институции ...
Инклузивно игралиште за деца со попречености во Гостивар
И децата со посебни потреби веќе може да им се радуваат и да се забавуваат со детските игри во градскиот парк во Гостивар. Деновиве ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *