Одлуката за отворање на пазарот е првиот чекор кон олеснување на мерките против КОВИД 19.


Notice: Undefined variable: args in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 371

Од Кризниот штаб на Општина Тетово, велат дека работата на пазарот ќе биде контролирана од редари. Апелираат граѓаните на вакви простори каде има поголеми гужви да држат физичка дистанца и задолжително да носат заштитна опрема.  

Велат дека одлуката за отворање на пазарот е првиот чекор кон олеснување на мерките против КОВИД 19. Сепак работата на пазарот ќе биде контролирана од редари

Оттаму најавија дека во периодов што следи ќе има укинување на други мерки, во зависнот од ширењето на заразата со КОВИД 19.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *